GALLERI

Ett urval av mina verk

Min konst

Jag arbetar mest med bildkonst (teckning, litografi, olja, akvarell, torrpastell). 

Akvareller

Akvarellmåleri är en av mina favorittekniker.  En mycket krävande men samtidigt enkel teknik, där både planering och slumpmässighet gör sitt. 

Porträtt

Människor, ansikten, personlighet, karaktär.

Egentligen är ansikten "lätta" att avbilda då det är samma bild men med olika propotioner. Sen gäller det att hitta de små detaljerna och egenheterna som gör just den människan unik.

En sak som slog mig nu när jag ser på dessa porträtt i galleriet, är hur lika varandra de egentligen är: lite vemodiga, bestämda, kanske med någon typ av envishet inför livets prövningar.

Jag tycker mig ha sett detta även hos andra konstnärers porträtt, hur de avbildade uttrycker konstnärens inre i varje porträtt, och det ofta är samma känsla som återkommer.

Leta upp någon porträttkonstnär på Instagram och se själv!

Tusch

Snabbt - och ett meditativt tillstånd

Tuschteckningar som teknik blev tidigt en favorit. Jag sökte efter ett uttryckssätt som var effektivt och enkelt. Något som kan anammas när behovet av att fånga en stund, ett uttryck eller känsla faller på.

Fem, tio minuter av total koncentration. Linjer, ljus, skugga, riktning. Och efteråt undrar jag vem som egentligen har gjort dessa bilder?!

Övrigt

Övriga tekniker

Digital teckning, olja, blandtekniker, litografisk stentryck, keramik.

"Konstiga" bilder

Bilder på grejer, vänner och mig

Där konst skapas och förmedlas. Ateljéer, verkstäder, gallerier och museer.